Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Emprenedores : Breus

Womenomics: els mercats reclamen a les dones per recuperar l’economia

dilluns 14 d'octubre de 2013

Womenomics: els mercats reclamen a les dones per recuperar l'economia

El nomenament de Janet Yellen al capdavant de la Reserva Federal la col · loca , segons ha dit el New York Times , com la dona més poderosa del món i ha tornat a posar de moda el debat sobre les dones en llocs de comandament . Yelen se suma així al costat de Christine Lagarde ( FMI ) , Angela Merkel ( Alemanya ) o Dilma Rousseff ( Brasil ) al selecte club de dones en llocs de màxima responsabilitat . Però més enllà de l’efecte mediàtic que impliquen aquests nomenaments , les seves figures són només la punta de l’ iceberg d’una tendència que cada vegada guanya més adeptes : la necessitat d’incorporar dones com a nou motor de l’economia .

La paraula clau en aquest procés és Womenomics . El concepte que juga amb els termes women ( dones ) i economic ( Economia) . La teoria que el sustenta va més enllà de les tradicionals reivindicacions dels moviments feministes o les organitzacions de dones que enarboren drets socials o arguments d’igualtat de gènere . Womenomics se centra exclusivament en nombres : és a dir en l’evidència que a mesura que creix la implicació de les dones en l’economia s’incrementa el Producte Interior Brut dels països . El concepte va ser encunyat per Kathy Matsui i els seus col · legues del totpoderós banc d’inversions Goldman Sachs .

El terme ha tornat a l’actualitat de la mà de Shinzo Abe , el primer ministre del Japó , qui en el seu article publicat el passat 25 de setembre a The Wall Street Journal avançava el seu discurs per a les Nacions Unides i declarava la seva intenció de posar en marxa els consells i recomanacions que el banc d’inversió nord-americà repeteix insistentment des de fa anys en cada informe anual sobre el seu país . Segons els seus càlculs , la plena incorporació de les dones a la força laboral pot incrementar el PIB nipó fins a un 15 %.

Japó ha necessitat molts anys i un canvi de govern per acceptar el que els mercats estan demandant cada vegada amb més insistència : la dona és una font de riquesa que els països estan desaprofitant . Que altres països li segueixin és qüestió de temps , perquè la pressió creix . En la mateixa línia que Goldman Sachs s’ha manifestat el Fons Monetari Internacional , la Unió Europea o la Universitat de Harvard en col · laboració amb Merrill Lynch .

L’organisme internacional amb seu Washington quantifica , en un informe publicat el passat 25 de setembre, l’impacte d’una major incorporació de les dones a la força de treball en el PIB amb creixements des del 5 % als EUA , fins a més del 34% en llocs com Mèxic . La Unió Europea , després d’anys reivindicant la necessitat de reduir la bretxa de gènere , s’apunta també a la moda de la quantificació . Només en el sector serveis , assegurava una comunicació emesa el passat 9 d’octubre, la falta d’accés de les dones està comportant una pèrdua de 9.000 milions d’euros .

"Les nostres reivindicacions sempre han estat al calaix dels temes socials . Si passar-les a l’economia vol dir que es van a aplicar sempre serà una bona notícia per aconseguir que el 50% de la població tingui els mateixos drets que l’altra meitat" , assegura Ana Bujaldón , presidenta de FEDEPE . (...)

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: