Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Cap dona sense weblog
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-04-2014
>
<
Abril'14
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Lliurament de Premis de la 5ª edició del concurs (RE)IMAGINA'T. Fem un spot no sexista!
Lliurament de Premis de la 5ª edició del concurs (RE)IMAGINA’T. Fem un spot no sexista!
Dimarts 29 d’abril 19h. Auditori Blanquerna (C/Valldonzella 12)

Últimos artículos

La paradoxa del treball a temps parcial

La paradoxa del treball a temps parcial

24 de abril de 2014

El treball a temps parcial continua sent un treball fortament feminitzat. Així ho demostren les estadístiques. Segons dades d’Eurostat (2013), el treball a temps parcial representa a Espanya el 25,5% de l’ocupació femenina i només el 7,6% de l’ocupació masculina. Si considerem el total de persones treballadores ocupades a temps parcial, més del 70% són dones. Així, de les 140.200 noves contractacions a temps parcial registrades durant l’any 2012, el 72,32% van correspondre a dones (VII Informe perfil de la dona treballadora-Adecco).

Més incultes i més obeses?

Més incultes i més obeses?

16 de abril de 2014

Entro a la pàgina web de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya (OSSC) de la Generalitat de Catalunya a buscar una informació i em trobo amb una iniciativa que, en principi, trobo interessant: els “Sabies que...”, unes píndoles informatives molt breus que a més pots piular directament a Twitter fent un clic en una pestanya col·locada en el mateix requadre blau. La píndola informativa va canviant cada pocs segons i encuriosida clico a “Tots els sabies que...” i em quedo mirant fixament el publicat el 28-02-2014: “...les dones amb estudis primaris o sense estudis tenen 4 vegades més obesitat que les dones amb estudis universitaris”.

Les dones, en risc de pobresa durant la jubilació

Les dones, en risc de pobresa durant la jubilació

10 de abril de 2014

Segons l’informe "Impacto de las pensiones en la mujer. Jubilación y calidad de vida", el·laborat per IESE i VidaCaixa la dona cobra de mitjana un 30% menys, aporta un 20% menys a plans de pensions privats, obté un 41% menys en prestacions privades i percep un 38% menys de pensió pública. Aquestes dades, unides al fet que la dona viu cinc anys més que l’home i que en la majoria dels casos està al càrrec dels fills i grans dependents, condueixen a les dones a un major risc de pobresa en arribar a la (...)

El 28,6% de les dones assassinades per violència de gènere són a Catalunya

El 28,6% de les dones assassinades per violència de gènere són a Catalunya

9 de abril de 2014

El 28,6% de dones assassinades per violència de gènere al 2014 van ser a Catalunya, el que siginifica sis de les vint-i-una dones, un macabre rànquing, seguit de la Comunitat de Madrid, amb el 19% i d’Andalusia, amb el 14%.

“Tócala otra vez Sam”…Però només si ella vol!

“Tócala otra vez Sam”…Però només si ella vol!

4 de abril de 2014

El permís. El permís robat. El permís te’l dono jo, no me’l prens tu. Si dic que no, és que no. Si no et dono el meu consentiment m’estàs ferint. No vull que ho intentis una mica més… No m’agrada, no em ve de gust… Respecta’m! La campanya “No ever” promoguda per la policia d’Anglaterra és la primera campanya televisiva destinada a abordar les actituds socials entorn als abusos. Una faldilla curta no vol dir “Pots entrar”, un escot pronunciat no significa “Pots tocar”…

Presentació del llibre 'Haikus' de Carme Raichs

Presentació del llibre ’Haikus’ de Carme Raichs

2 de abril de 2014

Dimecres 9 d’abril a les 19h Tertúlia poètica i presentació de llibre LaCarme Raichs està d’estrena. Acaba de publicar el llibre "Haikus" i farà la seva presentació a laBiblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Serà una tarda de poesia molt especial, amb la presència de la Montse Mirabent (Regidora de Cultura de l’Ajuntament), Ció Lerma (escriptora de Sant Boi) i l’Amàlia Sanchís (editora i prologuista del llibre). Vine a gaudir d’una tarda de poesia molt entranyable. Fotografia: Paky (...)

El feminisme del Fons Monetari Internacional

El feminisme del Fons Monetari Internacional

2 de abril de 2014

A la fàbrica Cotton de Nova York, pertanyent al sector tèxtil, cosir una camisa es pagava a un dòlar si ho feia una dona i dos si ho feia un home. Les treballadores van decidir protestar davant tan clamorosa injustícia i 119 d’elles es van tancar a les instal·lacions de l’empresa per exigir igualtat i millora de les seves condicions laborals.

"A la ciència, a les dones no ens coneixen"

XX Còctels & Blocs amb Crsitina Ribas

"A la ciència, a les dones no ens coneixen"

28 de març de 2014

Coneixement, reivindicació, i visibilitat. Una triada de substantius incardinats en la medul·la òssia de les dones i del feminisme, en major o menor mesura, però sempre en una constant. Una constant que la convidada a la XX edició del Còctels & Blocs, Cristina Ribas va trenar igual que es fa el dia a dia.

Sara Berbel guanya el premi ASPASIA en defensa per equitat genere

Sara Berbel guanya el premi ASPASIA en defensa per equitat genere

27 de març de 2014

Sara Berbel ha estat la guanyadora del premi Aspasia a l’equitat de gènere convocat per l’Associació de Dones Directives i Professionals de l’acció social (DDipAS) i l’observatori del Tercer Sector per posar en valor la trajectòria vital i professional de persones que hagin treballat a favor de l’equitat de gènere i en defensa de l’empoderament de les dones.

Gandhi

Gandhi

26 de març de 2014

En la traducció al rus del meu llibre "Manual per a Dones Maltractades que Volen Deixar de Ser-ho" he ampliat la informació sobre dos grans homes: Gandhi i Einstein. M’agradaria compartir aquí que fa al primer, (potser sobre el segon i la seva primera esposa Mileva Maric, com a mínim coautora de la Teoria de la Relativitat, escrigui un llibre complet).

Les dones volem que l'Ajuntament recolzi els nostres drets

Les dones volem que l’Ajuntament recolzi els nostres drets

21 de març de 2014

Jo vull que l’Ajuntament de Barcelona continuï defensant els drets de les dones. Així ha estat des de l’any 1977. Aquest és el primer any de l’etapa democràtica en què no tenim manifest o declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona. Així, el govern municipal trenca tota una trajectòria en pro de la igualtat. Sempre l’Ajuntament de Barcelona havia estat pioner en polítiques públiques per la igualtat de drets de les dones. El govern de dretes de Trias ha trencat aquesta tradició.

Perquè a Barcelona no pot mancar una declaració institucional a favor de les dones

Iniciativa a Change.org

Perquè a Barcelona no pot mancar una declaració institucional a favor de les dones

19 de març de 2014

Des de 1977 Barcelona havia tingut una declaració institucional en motiu del dia de la dona, el 8 de març, fins al 2014. Gairebé 40 anys d’un cert consens (de vegades de mínims, d’altres amb més acords) que s’ha vist interromput per l’avantprojecte de la llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs del govern popular que encapçala Mariano Rajoy.

Les candidatures de les primàries de Barcelona, en clau de gènere

Les candidatures de les primàries de Barcelona, en clau de gènere

19 de març de 2014

Ciutadanesxbcn i en les paraules de Marina Subirats, Sara Berbel, Raquel Serrano i la moderació de Mar Serna van presentar l’entitat a la Francesa Bonnemaison. Ciutadanesxbcn és una entitat nascuda per tal de reclamar la centralitat de les polítiques d’igualtat als candidats i candidates del PSC a l’Alcaldia de Barcelona.

Els ponts de la transformació dels feminismes

Les noves tasques dels feminismes, de Dolors Renau

Els ponts de la transformació dels feminismes

18 de març de 2014

Les noves tasques dels feminismes és una conferència que va impartir la psicòloga, escriptora, expresidenta de la Internacional Socialista de Dones i ex diputada al Congrés, Dolors Renau dins el cicle Fòrum de Debat Social de l’Ateneu Barcelonès Però és més que un acte, una trobada, una classe magistral, és tot un corpus que prefigura un nou paradigma d’interpretació del futur del feminisme i del seu paper transformador de la societat.

Eradicació de les causes profundes de la violència de gènere

Eradicació de les causes profundes de la violència de gènere

12 de març de 2014

Lidia Falcón ha presentat el seu últim llibre [1] que recomano encaridament per la seva lucidesa i valentia per exposar l’esdevingut al feminisme i a les dones en els últims anys. Un dels punts que desenvolupa, clau per a entendre les veritables causes de la pervivència de la violència de gènere, és el fet que l’estructura econòmica de la societat està basada en la manera de producció domèstic:

XX Còctels & Blocs amb Cristina Ribas

XX Còctels & Blocs amb Cristina Ribas

12 de març de 2014

Arribem a la vintena edició dels Còctels & Blocs amb els primers dies de la primavera i una convidada de luxe: Cristina Ribas

#8Març de drets, reivindicacions, de resposta

#8Març de drets, reivindicacions, de resposta

10 de març de 2014

El 8 de març de 2014 és el símptoma de la situació de les dones que ens enfrontem a un horitzó que de vegades sembla un penya-segat, així que el 8 de març a Barcelona va esdevenir una veritable reivindicació dels drets de les dones, el primer, el del dret a l’avortament, la precarietat laboral, la diferència de sous i de salaris. I la diversitat de col•lectius, de procedències i de reivindicacions, una pluralitat que va esdevenir unitat, un 8 de març en el que les reivindicacions de gènere van impregnar a la societat (progressista)

El món de les xarxes socials pertany a les dones

El món de les xarxes socials pertany a les dones

7 de març de 2014

Amb la celebració del Dia de la Dona el proper dia 8 de març, el portal financer Finances Online ha publicat una infografia en la qual es veu que les dones superen per majoria els homes en l’ús de totes les xarxes socials, a excepció de LinkedIn .

La tossuda realitat

La tossuda realitat

6 de març de 2014

Caminava jo aquests dies enrere amb un mig somriure que m’estava repuntant cap a optimisme, durant aquestes anades i vingudes de pobles, ciutats i xarxes socials explicant la reforma de la Llei de l’avortament. Perquè moltes dones i homes no entenen que es perdin determinats drets que semblen consolidats, tot i que la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) només tingui 4 anys de vida.

Les dones de 1714, protagonistes del XXVIII Premi Maria Aurèlia Capmany

Les dones de 1714, protagonistes del XXVIII Premi Maria Aurèlia Capmany

6 de març de 2014

En el marc del Tricentenari, el jurat ha guardonat un projecte que busca recuperar la figura de l’aristòcrata espia al servei de la causa austríaca, Marianna de Copons. En aquesta edició, la Regidoria de la Dona i Drets Civils ha volgut posar de relleu el paper de les dones en la història, especialment en la Guerra de Successió i en la repressió franquista, amb un homenatge a l’escriptora Núria Sales i Folch i a l’Enciclopèdia Britànica.

Un terç de les dones europees pateix violència masclista

Un terç de les dones europees pateix violència masclista

5 de març de 2014

Un estudi de la UE revela que 62 milions han rebut algun tipus d’agressió física o sexual. Espanya, entre els països amb menys violència d’aquest tipus

El 68% dels jutges a Catalunya entre 31 i 40 anys, són dones

El 68% dels jutges a Catalunya entre 31 i 40 anys, són dones

4 de març de 2014

Gairebé, el 68% dels jutges a Catalunya entre 31 i 40 anys, són dones, exactament, el 67,9%. Un percentatge que minva lleugerament a la franja de 41 a 50 anys, que arriba al 57,6%, segons el darrer informe del Consell General del Poder Judicial.

Mètode ROPA per Barcelona IVF

Reproducció assistida

Mètode ROPA per Barcelona IVF

3 de març de 2014

El mètode ROPA , també conegut com a doble maternitat, significa "recepció d’òvuls de la parella". Juntament amb la inseminació artificial i la fecundació in vitro (FIV) amb semen de donant, és una de les alternatives que tenen les dones amb parella femenina per aconseguir un embaràs.

Emprendre o morir

Emprendre o morir

20 de febrer de 2014

El vell i estimat Estat del Benestar, que mai va arribar a desenvolupar-se plenament al nostre país, està ferit de mort. Mentre agonitza, va donant pas a un nou paradigma, el nou model que s’instal·la progressivament, i del qual ja sabem que comporta menys Estat en nom d’una suposada major autonomia de les persones.

Una dona ha de treballar 84 dies més a l'any per guanyar el mateix que un home

Una dona ha de treballar 84 dies més a l’any per guanyar el mateix que un home

17 de febrer de 2014

El sindicat adverteix que Espanya va camí d’ "un suïcidi col·lectiu" si no s’adopten polítiques públiques de conciliació real

El saber econòmic del Sr. Gallardon

El saber econòmic del Sr. Gallardon

13 de febrer de 2014

Ens diu el Sr. Gallardon que la seva llei prohibitiva de l’avortament serà molt útil per a la economia, ja que naixeran més infants i això és una cosa bona per a un país. Ningú pot discutir aquesta última, genèrica afirmació...Suposo que l’excel·lentíssim Gallardon ha tingut en compte aquells càlculs que es varen esbombar, fa un temps, sobre els dèficits futurs de la Seguretat social bo i dient, que d’aquí uns 50 anys, si seguíem amb tants pocs naixements com els actuals, no hi haurà en aquest futur llunyà suficients treballadors i cotitzants a la seguretat social de manera a poder seguir finançant els seus serveis.

Quota femenina

Quota femenina

12 de febrer de 2014

Ha plogut molt (més de cinc anys) des que per primera vegada es va aplicar en les candidatures electorals la Llei d’Igualtat, instaurada pel President Socialista José Luis Rodríguez Zapatero, que va fer de les polítiques a favor de la dona un dels trets característics dels seus dos mandats.

Les actrius premiades als Goya reivindiquen el dret a l'avortament: "Que ningú decideixi per nosaltres"

Les actrius premiades als Goya reivindiquen el dret a l’avortament: "Que ningú decideixi per nosaltres"

10 de febrer de 2014

La guanyadora del Goya 2014 a la Millor Interpretació Femenina per la seva actuació a La Ferida , Marian Álvarez , ha dedicat el guardó als que lluiten pels drets de les dones i en particular , pel seu dret a decidir . "Vull dedicar-lo a totes les dones que lluiten pels nostres drets . No permetran que res ni ningú decideixi per nosaltres " , ha assenyalat l’actriu .

En col.laboració amb: