Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Cap dona sense weblog
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 10-10-2015
>
<
Octubre'15
llmamejovessum
282930 1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Últimos artículos

Tornem a parlar de la violència domestica

Tornem a parlar de la violència domestica

8 de octubre de 2015

Fruït de la modificació de la Llei de protecció del menor apareguda aquest juliol de 2015, ha entrat, per fi, en vigor el Protocol bàsic d’intervenció contra el maltractament infantil en l’àmbit familiar. I és que la violència domestica no només comporta greus conseqüències a les dones que la pateixen sinó que repercuteix de manera molt severa en les seves criatures pel fet que aquestes conviuen en l’ambient nociu de violència contra la seva mare. Per tant, en el cas (bastant improbable) que aquestes (...)

Les grans invisibles de la salut mental

Les grans invisibles de la salut mental

6 de octubre de 2015

Les dones espanyoles pateixen el doble de problemes mentals que els homes. Es tracta d’una dada que poques vegades es té en compte quan es parla de salut i, atès que el proper 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, crec que val la pena reflexionar-hi. La veritat és que en l’última dècada s’ha produït un alarmant augment dels trastorns mentals, sent la patologia que més creix en termes absoluts. Segurament a causa d’això algun mitjà de comunicació ha qualificat la malaltia mental com (...)

Treballadores i pobres desprès del 27 S

Treballadores i pobres desprès del 27 S

2 de octubre de 2015

Ja hem conegut els resultats electorals del 27 de setembre de 2015. Els nostres i les nostres parlamentàries democràticament escollits negociaran legítimament aquests dies al voltant de les majories obtingudes i de les equilibris entre forces polítiques al Parlament, mantindran llargues negociacions per parlar sobre qui serà el president (potser algú es planteja que fos una presidenta?) i sobre com sortirà endavant el procés constituent. Aquest és un prec als nostres i les nostres parlamentàries (...)

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Publicació de les bases del X Premi 25 de Novembre

30 de setembre de 2015

Us animem a participar al X Premi 25 de Novembre del qual s’acaben de publicar al BOPB les bases en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, 2015 L’edició d’enguany té com a finalitat donar suport a aquelles iniciatives que duen a terme les associacions, entitats i grups de la ciutat, que tinguin com objectiu la sensibilització, prevenció, la denúncia i l’afrontament de l’assetjament sexual vers les dones en els espais públics (carrer, transports públics, espais (...)

Proper XXII Còctels & Blocs amb Gala Pin

Proper XXII Còctels & Blocs amb Gala Pin

Dijous, 22 d’octubre, a partir de les 19:30 hores Cocteleria Milano

30 de setembre de 2015

Dones en Xarxa ha convidat a la Regidora de l’Ajuntament de Barcelona sra. Gala Pin (@galapita) per explorar, durant la XXII edició del Còctels & Blocs, “com utilizar les xarxes pels projectes socials o professionals” de lo qual ens en parlarà abastament atès el seu recorregut vital. Ella és una experimentada activista a les xarxes socials. Gala Pin Ferrando és política i activista per les llibertats a la xarxa i veïnal barcelonina, llicenciada en filosofia, vinculada a la PAH, regidora a (...)

Els homes de debò, no compren dones

Els homes de debò, no compren dones

24 de setembre de 2015

Ahir vaig mantenir una conversa sobre la prostitució amb un amic. La història es repeteix, davant d’una postura còmoda per a la majoria - que es legalitzi com un treball i que les prostitutes contribueixin econòmicament - cal una resposta molt més complexa, intentant fer visible una terrible realitat que inclou crim organitzat i explotació sexual amb vulneració de drets humans bàsics. Així doncs, l’opció no és legalitzar la prostitució, per raons pràctiques i ètiques. Raons ètiques i pràctiques contra (...)

La dona “subliminar”

La dona “subliminar”

Laia Pajuelo

23 de setembre de 2015

Vrindavan és una ciutat a 160 km de la capital de l’Índia, Nova Delhi. Famosa perquè diuen que allí va passar la seva joventut la divinitat hindú Krishna, entre els seus boscos. A Vrindavan se l’anomena també: “La ciutat de les vídues”. Hi ha la creença que qui mor a Vrindavan s’allibera del cicle de la reencarnació i purifica el seu karma, per això és un centre de peregrinació i plegaries. Es calcula que més de 20.000 dones vídues malviuen a Vrindavan, repudiades de les seves famílies perquè han perdut al (...)

Massa testosterona

Massa testosterona

3 de setembre de 2015

Malgrat els canvis legislatius i els recursos democràtics, el masclisme continua pervivint i manifestant-se sobretot en les situacions de crisi personal o col·lectiva Costa pronunciar en públic una frase tan contundent i real com la que segueix: la violència és essencialment masculina. I això malgrat l’obvietat dels fets, les dades de la fiscalia, de les policies, dels responsables de presons (tan sols cal fixar-se en la proporció d’homes empresonats respecte a les dones, i els seus motius...), de (...)

En una setmana, dues assassinades i massa còmplices

En una setmana, dues assassinades i massa còmplices

13 de agost de 2015

En la nostra societat hi ha massa còmplices de cada dona assassinada per la seva parella o exparella. Còmplices indirectes són els que fomenten o contribueixen a que les dones no siguin considerades com a iguals en la societat. Còmplices directes són els que silencien, maquillen o minimitzen un crim per violència gènere. Els directes són molt evidents cada vegada que assassinen una dona. Per aquesta raó, dones i homes defensors dels drets de les dones ens revoltem, especialment a les xarxes (...)

Espanyoles, marroquines i americanes

Espanyoles, marroquines i americanes

7 de agost de 2015

Tres notícies que impliquen a dones de tres països, un europeu, un altre africà i el tercer a Amèrica del Nord m’han portat a diferents reflexions. Començo per aquí: "El Constitucional dóna la raó al farmacèutic que no va vendre la píndola postcoital per objecció de consciència", és a dir, sota la premissa que segons ell "la píndola té un possible efecte abortiu", afirmació que és incorrecta des del punt de vista científic i que ell com a llicenciat en Farmàcia hauria de saber. Però li pot més la seva (...)

Igualtat sense llei

Igualtat sense llei

4 de juliol de 2015

És ben sabut que les feministes tradicionalment han criticat el dret com un instrument d’opressió de les dones i han qüestionat fortament al subjecte suposadament universal i neutral del dret que ha deixat fora les demandes i protecció dels drets de les dones. Això ha conduït a vegades ha dubtar sobre la capacitat del dret de transformar la realitat i de traduir legalment les demandes polítiques de les dones, millorant les seves vides. Això ens porta a examinar i pensar sobre les nostres lleis (...)

Resultats estudi sobre el tràfic per a l'explotació laboral al sector del servei domèstic a Espanya

Resultats estudi sobre el tràfic per a l’explotació laboral al sector del servei domèstic a Espanya

El servei domèstic: caldo de cultiu per a l’explotació laboral i el tràfic de dones

2 de juliol de 2015

La Fundació SURT presenta un estudi sobre el tràfic per a l’explotació laboral al sector del servei domèstic a Espanya, un fenomen molt invisible que sovint es confon amb l’explotació laboral. L’estudi també conclou que la precarietat i l’explotació laboral en el sector és una situació normalitzada. El tràfic de persones amb finalitat d’explotació laboral al sector del servei domèstic és una greu vulneració dels drets humans que ha estat molt poc analitzada tant a nivell europeu com a l’estat espanyol. (...)

Ens han matat la María Eugenia

Ens han matat la María Eugenia

29 de juny de 2015

Para entender es preciso, también, recordar. Beatriz Sarlo Ha passat una setmana i mitja des que ens vam assabentar del teu assassinat. Tinc tantes coses grises instal•lades a la boca de l’estómac des de llavors... Tristesa, ràbia, nàusees, indignació, desconcert, desolació... Estic profundament trista, sí, però també molt cabrejada. Em costa somriure perquè sé que tu ja només podràs fer-ho en el (...)

L'HORA DEL PACTE (ENTRE DONES)

L’HORA DEL PACTE (ENTRE DONES)

26 de juny de 2015

Ara que l’escenari polític promou pactes de molt diversa índole per garantir la governabilitat, seria un bon moment perquè també les dones amb consciència feminista arribessin a un acord de punts irrenunciables d’exigir als diferents governs. Tenim experiències en altres països, com la famosa Xarxa NYTKIS a Finlàndia que va aconseguir, fa uns anys, que dones de tot l’espectre polític i entitats civils, socials i empresarials pactessin una sèrie de punts mínims a reivindicar. El procés és senzill: es (...)

#nosomosvasijas

#nosomosvasijas

25 de juny de 2015

Filòsofes, constitucionalistes i moviment feminista, llancen una campanya contra el lloguer de ventres. Se sumen així a la campanya internacional "Stop subrogation Now" que tracta d’eradicar aquesta pràctica.Les promotores de la campanya, pretenen obrir un debat que "no ha comptat fins ara amb la reflexió des d’una perspectiva dels drets humans". Al nostre país personalitats de la filosofia moral com Amelia Valcárcel i Victòria Camps consideren aquesta pràctica èticament injustificable i encapçalen (...)

La regla i els Gelokitties

La regla i els Gelokitties

22 de juny de 2015

Estic una mica cansada d’interpretacions entorn la meva estimada menstruació. Hi ha regles que em fan mal, sí, i només vull jaure al sofà, retorçar-me, renegar, maleir i prendre medicines perquè em passi el dolor. I no vull que ningú faci conjectures sobre si tinc quists als ovaris, infertilitat potencial, problemes amb la meva mare, contradiccions amb la meva sexualitat o que em diguin que he de parir perquè se m’eixampli el coll de l’úter, que em digui que analitzi conflictes interiors o que és (...)

 El relat de les dones

El relat de les dones

15 de juny de 2015

Un noi amb els cabells recollits en una cua; un minusvàlid en cadira ortopèdica, una noia amb brusa ample i rostre afable, una dona elegant i solvent de 70 anys, joves que van al Parlament sempre amb samarreta.....L ‘imatge dels i les polítiques esta canviant. I aquest es ja un missatge, que ens diu que s’hauria d’ acabar no solament amb els vestits foscos, les corbates serioses dels home i els vestits jaquetes de les dones que tant semblen la versió femenina del mateix, sinó que hem de (...)

El canvi climàtic i el gènere

El canvi climàtic i el gènere

11 de juny de 2015

Cap a finals d’any, des del 30 de novembre a l’11 de desembre, París acollirà la 21a. Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic. Aquesta conferència té l’objectiu d’arribar a un acord internacional sobre el clima i que involucri a tots els països, amb l’objectiu de mantenir l’escalfament global per sota dels 2ºC. Tractaran també de com el canvi climàtic afecta als sectors més pobres i desvalguts del planeta? Segons dades del 2008 de les Nacions Unides per als Drets Humans s’estima que el (...)

Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius

Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius

3 de juny de 2015

Aquestes darreres setmanes he tingut l’oportunitat de compartir amb altres persones conscienciades, una formació teòrica i pràctica inclosa en el projecte Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i a l’Agenda de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu principal afavorir la creació d’un espai de capacitació comú sobre les agendes internacionals relacionades amb els Drets Sexuals i Reproductius (DSiR) i està promogut i coordinat per les entitats Creación Positiva, Cooperacció i l’Associació (...)

Debat. La igualtat entre dones i homes, una conquesta pendent?

Debat. La igualtat entre dones i homes, una conquesta pendent?

18 de maig de 2015

Demà dimarts 19 de Maig, es portarà a terme el debat "La igualtat entre dones i homes, una conquesta pendent?", conduit per Frederic Pahisa amb la participació de Dolors Comas, Catedràtica d’antropologia social de la URV i autora de "Dones, les altres polítiques, Sara Berbel, Dra. en Psicologia social i expresidenta de l’Institut de les Dones, Lourdes Muñoz, Diputada i Presidenta de Dones en Xarxa i Juanjo Compairé, Secretari de l’Associació Homes Igualitaris-Ahige Catalunya. També s’entrevistarà a (...)

Fabricació Artesanal de Criatures, S.A.

Fabricació Artesanal de Criatures, S.A.

8 de maig de 2015

La societat en la qual vivim és molt donada a buscar eufemismes per a aquelles qüestions que nomenades, com el que són, provocarien que la consciència de la ciutadania es despertés i posés fi a pràctiques que augmenten les desigualtats en una societat sense equitat ni paritat. Eufemismes com a maternitat subrogada, gestació subrogada, o gestació per substitució fa que es difumini la realitat del que s’està comercialitzant: criatures i cossos de dones. Si vostès posen en el seu cercador qualsevol (...)

Rosen Hicher, supervivent de la prostitució

"La igualtat no sera assolida mentre no assumim que el cos d’una dona no es pot aconseguir per diners". Rosen Hicher

Rosen Hicher, supervivent de la prostitució

1 de maig de 2015

Gràcies a la Plataforma Catalana pel dret a no ser prostituides, Dones en Xarxa ha pogut entrevistar Rosen Hicher, creadora a França del moviment supervivents de la prostitució, on defensa aferrissadament que la prostitució s’ha d’entendre com una forma de violència. 1- Vostè lidera el moviment supervivents de la Prostitució, ens pot explicar perquè el va crear? Per a poder alliberar les "paraules " de les dones que han estat immerses en la prostitució per a que puguin dir que no tinguin (...)

#SantJordi2015 #llibres #dones

#SantJordi2015 #llibres #dones

23 de abril de 2015

Com diu Mireia Redondo (@MireiaCunitt) en el seu article Reescriure Sant Jordi des d’una mirada feminista: "Tot i que algunes de nosaltres podriem destacar el rerefons sexista que té aquesta jornada i que té molta visibilitat en dos punts: el ritual d’intercanvi de regals i la llegenda de Sant Jordi", avui no parlem de qui regala què a qui, si no que fem apologia de la cultura i concretament dels llibres de dones, de les dones, per les dones i per a les dones. Aquest es sense dubte un Sant (...)

Arrenca la XXIII edició MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

Arrenca la XXIII edició MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

22 de abril de 2015

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina i per convidar als diferents públics a descobrir la circulació de noves mirades presents en el cinema de les dones, mirades que estan enriquint i transformant les pràctiques culturals, que demostren el compromís de les cineastes amb la complexitat de les realitats i els debats del seu temps i que estan renovant el conjunt de la creació (...)

Precàries insubmises despatriarcalitzant

Precàries insubmises despatriarcalitzant

24 de març de 2015

Ángela Figuera Aymerich es preguntava en un dels seus poemes el següent: "Quina pedra d’eternitat em van clavar a les entranyes?". I jo, des de fa alguns anys -des que tot va entrar en crisi en aquest país-, no paro de fer-me la mateixa pregunta. A la meva generació se li va vendre durant anys un relat pervers sobre un ascensor que et permetia portar una vida millor que la dels teus pares si estudiaves molt i t’esforçaves al màxim. Aquesta ha estat la nostra "pedra d’eternitat". Maleïda (...)

Reinventar les dones

Reinventar les dones

22 de març de 2015

Essers humans, ens diu Agacinsky Un tema, el de la igualtat i la diferència tant antic com la mateixa historia humana s’ha tornat a posar a circular en el discurs públic, a partir de la trista constatació del augment de les desigualtats en tots els àmbits de la vida. I un cop mes se’ns fa evident la gran vulnerabilitat que afecta de forma especifica i directa les dones. Així ho mostren els estudis més recents. Malgrat els avenços legals i la presència d’una petita minoria d’elles en llocs de (...)

Prostitució com a activitat laboral? I el dret a la dignitat?

Prostitució com a activitat laboral? I el dret a la dignitat?

21 de març de 2015

Al voltant de la commemoració del dia 8 de març, m’agradaria reflexionar sobre una sentència del Jutjat del Social núm. 10 de Barcelona, de 18 de febrer de 2015. Segons aquesta resolució judicial, queda “plenament acreditat” que les treballadores exercien “lliurement” els serveis de prostitució, sense coacció i de manera no forçada, baix la “direcció” i dependència de l’empresa, i no són d’apreciar motius de il·licitud penal ni de lesió de drets fonamentals individuals que impedeixin el reconeixement de la (...)

Agenda post 8 de Març

Agenda post 8 de Març

20 de març de 2015

El passat 8 de març totes i tots vàrem reflexionar. O almenys hauríem d’haver-ho fet. El passat 8 de març, Dia de la Dona treballadora simbolitza moltes coses, moltes de elles ho simbolitzen per la seva absència. Vull detenir-me en el matís de "treballadora" per reflexionar i reivindicar un cop més els drets salarials de les dones a l’hora de cobrar exactament el mateix per la mateixa feina que els homes. Perquè sabem que segueix existint aquesta bretxa salarial, i tot i així, segueix estant fora de (...)

En col.laboració amb: