Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Llibre Recomanat

Género, ciencia y tecnologías de la información

Género, ciencia y tecnologías de la información

Cecilia Castaño i Juliet Webster
Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Cap dona sense weblog
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-09-2014
>
<
Septembre'14
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Convocatoria destacada

Últimos artículos

Sostres, murs, escales, terres enganxosos i laberints

Sostres, murs, escales, terres enganxosos i laberints

Barreres a la promoció de les dones en llocs de lideratge

18 de setembre de 2014

Analitzar les barreres en les quals ensopeguen les dones per ascendir a llocs de responsabilitat reservats per als homes agrupades (les barreres) en metàfores és d’una indubtable utilitat. Signifiquen sistematització i un pragmàtic fiador lingüístic per als mitjans de comunicació i el públic en general. A més, la seva vivesa motiva la imaginació dels investigadors i els professionals, generant tant projectes d’investigació com polítiques públiques.

Feminisme Time

Feminisme Time

17 de setembre de 2014

Algunes persones podem pensar que reivindicar pels drets de la dona i ser activista social en clau femenina està de moda, és fashion, cool i fa que siguem una miqueta més modernes. Les revistes femenines amb continguts de moda, bellesa i sexe fan que posin una mica més a l’agenda el feminisme amb articles i entrevistes reivindicant més espai per a la dona en l’esfera laboral i privada.

#dex10 Passejada L'Eixample de les dones

#dex10 Passejada L’Eixample de les dones

16 de setembre de 2014

Us convidem a participar a la passejada “L’Eixample de les dones: un passeig per revelar una història amagada”. El proper dissabte 20 de setembre a les 11h organitzem aquesta activitat conjuntament amb l’Ateneu Popular Cerdà.

#dex10 setembre: indrets de les dones

#dex10 setembre: indrets de les dones

16 de setembre de 2014

Aquest més de setembre volem animar a tothom a publicar imatges sobre “indrets de les dones” amb l’etiqueta #dex10 a totes xarxes socials (instagram, flicks, facebook, twitter ...).

Aturada de la contrareforma?

Aturada de la contrareforma?

15 de setembre de 2014

Divendres a la nit, a l’anunci de les portades de l’endemà va saltar la noticia, Primera Plana de El Mundo: "El Gobierno se inclina por la retirada de la ley del aborto". Una bona noticia, sens dubte. Alberto Ruiz-Gallardón va precisar: «Per a mi, s’acaba l’estiu exactament igual que per a l’Institut Nacional de Meteorologia». L’estiu acaba el 21 de setembre. És a dir, que d’acord amb els terminis de Gallardón, el projecte de llei de l’avortament hauria de ser aprovat pel Consell de Ministres en la pròxima reunió.

Merkel busca el deute alemany a la seva bossa?

Merkel busca el deute alemany a la seva bossa?

12 de setembre de 2014

La poderosa presidenta d’Alemanya, Angela Merkel, està marcant la línia econòmica de la Unió Europea. Però després d’un debat central sobre política econòmica europea, en la qual Alemanya anuncia que no emetrà més deute públic, la imatge que ens mostra la portada d’algun diari és d’una dona rebuscant a la seva bossa. Es tracta de sexisme aplicat a una dona amb poder que frena l’avanç de les dones.

F de Foto i de Feminista

F de Foto i de Feminista

9 de setembre de 2014

Mulier Sapiens ha tornat d’unes vacances on s’ha sentit molt bé de poder fotografiar racons bonics de Portugal i Itàlia, intentant captar la bellesa d’un instant per ajudar la meva memòria a retenir certs detalls i paisatges. M’he refermat en la meva passió per la fotografia, i per això, el primer post de l’últim quadrimestre de l’any el vull dedicar al sentit de fer un clic, fotogràfic i cerebral. Aquest agost el fotògraf Raj Shetje s’ha inspirat per fer una campanya de moda en la violació grupal, fa (...)

Llegim Autores

Llegim Autores

3 de setembre de 2014

Amb el lema "Llegim Autores" l’associació cultural Clàssiques i Modernes ha iniciat una campanya per incitar a tota mena de lectors a llegir autores. Podríem preguntar-nos per la necessitat d’aquesta consigna quan sembla haver més llibres que mai escrits per dones en els aparadors de les nostres, lamentablement cada vegada més escasses, llibreries. No obstant això, com passa tan sovint en relació a la igualtat, l’aparença no es correspon amb la realitat.

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

Per què les dones no escriuen en la Wikipedia?

2 de setembre de 2014

A continuació, i pel seu interès pasem a reproduir el següent article publicat a El Confidencial (...) Nou de cada deu editors són homes Però no són només les amenaces exteriors les que aguaiten a Wikipedia. El seu propi funcionament com a organització oberta, voluntària i col · lectiva suposa un risc per a la qualitat dels seus continguts en conjunt a causa d’un factor determinant: les dones s’estan quedant fora. L’any 2010, la Universitat de Nacions Unides va realitzar l’enquesta més extensiva (...)

Agost tràgic

Agost tràgic

1 de setembre de 2014

Aquest estiu de 2014 podria passar a la història com un dels anys més negres des que es comptabilitzen els casos de violència de gènere. L’any ja va començar amb mal peu i durant les dues primeres setmanes de gener sis dones van morir a mans de les seves parelles o exparelles sentimentals.

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

1 de agost de 2014

El conveni del Consell d’Europa per prevenir i combatre la violència contra les dones, conegut com a Conveni d’Istanbul - ciutat en què es va aprovar el 2011 -, entra aquest divendres 1 d’agost en vigor en onze dels tretze països que ho han ratificat, entre ells Espanya.

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

Les dones, protagonistes ignorades de la Primera Guerra Mundial

29 de juliol de 2014

El paper de la dona durant la Primera Guerra Mundial va ser silenciat. Per sort, investigadors de les universitats Complutense de Madrid i Castella-la Manxa han consultat fonts especialitzades sobre les activitats de les dones durant aquest període. Han constatat que aquestes van estar en la línia de guerra, a la rereguarda i en els llocs de treball que van abandonar forçosament els homes per anar a combatre. Conclouen que encara que les dones van ser víctimes de la guerra-ja que elles no van participar en el seu inici-també van ser elles les que, calladament, van garantir la supervivència de la seva família i fins i tot, de la seva comunitat.

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

Concentració contra les violències de genere

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

22 de juliol de 2014

Cada tercer dilluns de mes, com un ritual, com un crit contra el silenci de les dones que moren assassinades pel fet de ser dones. Ahir, la presidenta de Dones en Xarxa i en nom de la Plataforma ’Nosaltres Decidim’ va ser la convidada i va llegir aquestes paraules. L’acte va comptar també amb la presència de la poetessa Mayte Chevere i Antuan. Derogant la llei integral contra la violència de gènere Cada tercer dilluns de mes les dones més compromeses es concentren a la plaça Sant Jaume, davant (...)

La Plataforma ‘Nosaltres Decidim', convidada al acte contra les violències de gènere. Dilluns 21, a les 20h a Pl. Sant Jaume

La Plataforma ‘Nosaltres Decidim’, convidada al acte contra les violències de gènere. Dilluns 21, a les 20h a Pl. Sant Jaume

17 de juliol de 2014

La Plataforma ‘ Nosaltres Decidim’ ha estat l’entitat convidada en l’acte mensual que organitza la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Aquesta és una iniciativa que s’organitza des de Juny de 2010 cada tercer dilluns de cada mes a les 20h es donen cita a la Pl. Sant Jaume de Barcelona

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información'

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información’

15 de juliol de 2014

Ahir es va presentar a Barcelona ‘Género, ciència y tecnologias de la información’ al tradicional espai de ‘La Cuina’ de la Francesa Bonnemaison, dirigit per Cecilia Castaño i Juliet Webster, una peça clau en la intersecció de dones i tecnologies de la informació.

Recuperant la lluita per mantenir els drets, salvant de l'oblit el que resta a la retina de les dones

Estrena a Barcelona del documental ’Yo decido’

Recuperant la lluita per mantenir els drets, salvant de l’oblit el que resta a la retina de les dones

11 de juliol de 2014

Ahir, en un dijous del Juliol, i a cinc dies exactes del quart any de l’entrada en vigor de l’actual llei de salut sexual i reproductiva, basada en una qüestió de terminis per dur a terme una interrupció voluntària de l’embaràs, es va presentar a Barcelona el documental ‘El Tren de la libertad’, elaborat per CIMA (l’Associació de Dones cineastes) i del col•lectiu de dones cineastes contra la reforma de la llei de l’avortament.

Commemoració 4 anys de la llei de l'avortament mosaic #10J

Commemoració 4 anys de la llei de l’avortament mosaic #10J

7 de juliol de 2014

Per tal de commemorar els quatre anys d’entrada en vigor de la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs(Llei 2/2010) i davant l’ofensiva de l’actual govern de deixar sense efecte aquesta normativa per una altra que deixa a les dones sense capacitat per decidir sobre la seva maternitat, sobre les seves vides i sotmeses a criteris morals i no als drets socials.

'Yo decido. El tren de la libertad'

’Yo decido. El tren de la libertad’

Estrena simultània el dijous dia 10 a les 19h al CCCB

27 de juny de 2014

Barcelona acull l’estrena del documental ’Yo decido. El tren de la libertad’ el dijous dia 10 a les 19h al CCCB. Aquest metratge està realitzat per col·lectiu de dones cineastes CIMA, i del col·lectiu de dones cineastes contra la reforma de la llei de l’avortament, suposa la plasmació documentada de les mobilitzacions massives de l’1 de febrer a Madrid

"Les dones lideren el periodisme de dades"

Còctels Blocs amb Eli Vivas

"Les dones lideren el periodisme de dades"

20 de juny de 2014

Eli Vivas, periodista i la nostra darrera convidada al Còctels & Blocs, pensa que el periodisme de dades, un dels nous reptes del periodisme i de l’accés a les dades és liderat per les dones.

“La prostitución no es compatible con la igualdad de género”

Comida con Kajsa Ekis Ekman, el modelo sueco de igualdad

“La prostitución no es compatible con la igualdad de género”

18 de juny de 2014

Kajsa Ekis Ekman es una activista i escritora sueca, autora del libro "El ser y la mercadería. Prostitución, maternidad, subrogada i disociación de si". Y la conclusión es que Suecia constituye el modelo a seguir en materia de derechos de las mujeres específicamente y derechos sociales, generalmente.

És bella, l'arruga?

És bella, l’arruga?

10 de juny de 2014

Amb el declivi del model patriarcal de família i el brutal avanç dels deshumanitzats models econòmics basats en la competitivitat global i individual, les persones grans han anat perdent el lloc que ocupaven tant en la vida familiar com en el reconeixement social.

Manaire

Manaire

6 de juny de 2014

Fa uns dies llegíem en els mitjans de comunicació que l’esposa de Pep Guardiola havia adquirit a Alemanya fama de dona "manaire". En aquests mateixos dies, començava a propagar-se per la xarxa una campanya, dissenyada i elaborada de manera molt intel·ligent, i liderada per Sheryl Sandberg, la brillant número dos de Facebook. Endevinin quin és l’eslògan d’aquesta campanya: Ban Bossy, és a dir, "prohibit (dir) manaire". La campanya apunta alt; compta amb col·laboradores tan populars i dispars com Condolezza Rice o Beyoncé. Aquesta última aporta un lema que no té desperdici: "Jo no sóc manaire. Sóc la cap ".

Can Vies, també en femení

Can Vies, també en femení

3 de juny de 2014

A mesura que passen els dies resulta més obvi que el moviment social articulat en suport a Can Vies expressa, alhora que un profund malestar d’una part de la ciutadania, un desig intens de construir un món nou, aquest que sembla tan difícil a la Europa de la troica. No m’estic referint, és clar, als actes de violència, sempre condemnables, sinó als centenars de persones que, pacíficament , ens diuen coses tan boniques com "Construïm alternatives" o "No podreu desallotjar als nostres somnis" o bé "Can Vies és i serà un espai de llibertat".

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l'avortament

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l’avortament

30 de maig de 2014

La Xarxa de Dones per la Salut va celebrar el 28 de maig, Dia Internacional de la Salut de les Dones, amb un acte que va definir un front comú en contra de l’aprovació de l’Avantprojecte de la LEY ORGÁNICA PARA LA PROTECCIÓN DE LA VIDA DEL CONCEBIDO Y DE LOS DERECHOS DE LA MUJER EMBARAZADA del Govern del PP.

XXI Còctels & Blocs amb Eli Vivas

XXI Còctels & Blocs amb Eli Vivas

29 de maig de 2014

“Periodista infiltrada en infografia. Em divideix i em multiplica la lletra i la imatge. Treballo en un gran diari”, aquesta és la bio del compte de tuiter de la propera convidada a la XXI edició dels Còctels & Blocs, Eli Vivas.

28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

28 de maig de 2014

A continuació, i per commemorar el dia internacional de l’acció per la salut de les dones, reproduïm íntegrament la crida a la mobilització de Nosotras Decidimos: Fa aproximadament 30 anys, un 28 de maig, un grup de dones activistes va llançar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones a fi de denunciar els problemes que afecten a la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes a tot el món.

L'explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

L’explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

20 de maig de 2014

Un total de 4,5 milions de dones al món són víctimes de l’explotació sexual. Aquesta xifra significa el 22% dels treballs forçosos al món, segons l’informe de la Organització Internacional del Treball (OIT) “Guanys i pobresa: Aspectes econòmic del treball forçós”.

10 anys de dones en xarxa, #dex10

10 anys de dones en xarxa, #dex10

19 de maig de 2014

A dones en xarxa fem deu anys (2004-2014) i per tal de celebrar-ho amb tots vosaltres, hem adaptat el nostre concurs Femitic a Femitic10, amb nous formats adequats als nous temps, més àgils, més quotidià, més diari...Instagram.

Durant aquests mesos us convidem a publicar fotos a favor dels drets de les dones amb l’etiqueta #dex10 a les xarxes socials i un cop a la setmana, en destacarem una. Podeu publicar la foto a qualsevol xarxa, és molt important que estigui bé etiquetada per tal de localitzar-la. Us podeu inspirar en les fotografies de les anteriors edicions de Femitic

En col.laboració amb: