Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2017
>
<
Maig'17
llmamejovessum
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Les dones i l'escletxa salarial
Les dones i l’escletxa salarial
Una reflexió audiovisual enmarcada al projecte Igualtat a fons

Últimos artículos

Coctels&Net Especial Castelldefels

21 Juny 19:00h @MasmasCDF ‏

Coctels&Net Especial Castelldefels

@giselfust

24 de maig de 2017

El proper 21 de Juny a les 19h i a les instal·lacions de MASMAS++ Castelldefels, organitzat per Dones en xarxa, amb el patrocini de Telefónica Open Future i el suport de l’Ajuntament de castelldefels portarem a terme una edició especial de Coctels&Net. Coctels&Net és un esdeveniment presencial dirigit a dones, en què es comparteixen estratègies en l’ús de les xarxes i les TIC amb un tema en comú: com han d’utilitzar les dones les xarxes socials per a l’èxit dels seus projectes empresarials, (...)

La meritocràcia laboral, una trampa per a les dones

La meritocràcia laboral, una trampa per a les dones

@MAngelsViladot

18 de maig de 2017

Avui dia hi ha moltes dones joves que pensen que la discriminació no existeix i que si actuen seguint els principis de la meritocràcia arribaran on vulguin. Aquest pensament democràtic tan lloable està dissortadament molt lluny de la realitat. Fa quaranta-cinc anys que visc en parella amb un enginyer industrial. M’explica que entre els estudiants de la seva promoció hi havia una rara avis: una noia. Era bonica?, o bé era enginyera?: les dues coses alhora era quelcom impossible. En qualsevol cas, (...)

Les violències sexuals i la legitimitat dels depredadors

Les violències sexuals i la legitimitat dels depredadors

@Gemmaltell

16 de maig de 2017

Hem de deixar de construir contextos que ens presentin com un element més pel gaudi masculí heteropatriarcal. Aquí està la base de les violències sexuals. En els últims dies hem pogut llegir l’escrit de la Fiscalia sobre la violació múltiple perpetrada a una dona jove durant les Festes de San Fermín el juliol passat. Jo no podia contenir les llàgrimes i la nàusea mentre llegia el nivell de crueltat de l’agressió i la objectivització de la noia que l’estava patint. Val a dir que, gratament, en aquest (...)

Género y poder en las organizaciones

Género y poder en las organizaciones

Maria Àngels Viladot analitza la discriminació laboral de les dones a les esferes de poder

10 de maig de 2017

El passat dimecres 9 de maig es va presentar a La casa del llibre el nou llibre de Maria Àngels Viladot: Género y poder en las organizaciones. Núria de Gispert, escriptora del pròleg, explicà els seus objectius generals: demostrar les iguals capacitats d’homes i dones i generar un espai de treball més favorable per a les dones professionals. La igualtat és una lluita vigent, deia, només fa 85 anys del vot femení, i 100 de la primera doctora en medicina. Encara avui dia hi ha una escassa presència de (...)

El sexe que volem les dones

El sexe que volem les dones

Un llibre de Carme Sánchez que vol reivindicar el plaer de les dones i trencar tabús respecte al sexe

10 de maig de 2017

Entrevistem a Carme Sánchez, escriptora del llibre recentment publicat El sexe que volem les dones. Es tracta d’un recorregut al llarg de diversos casos pràctics sobre qüestions que afecten la sexualitat de les dones recollits durant més de vint anys de treball com a sexòloga. D’on neix el teu llibre El sexe que volem les dones? El llibre neix pel suggeriment d’una periodista. Ella em demanava casos i jo li vaig començar a explicar la meva experiència com a sexòloga de més de vint anys. Ella em va (...)

Visibles i iguals

Visibles i iguals

@CarmePorta

9 de maig de 2017

Les dones lesbianes som marginals o som espectacle. Però no volem ser marginals encara que creixem als marges. El passat 26 d’abril va celebrar-se el dia de la visibilitat lèsbica. Una jornada reivindicativa que se celebra arreu i que pretén posar les dones lesbianes al centre. Un dia que hauria de ser tots els dies i, malgrat tot necessari, perquè mai hauria d’invisibilitzar-se una forma d’estimar. Visibilitzar-se per tenir els mateixos drets. A hores d’ara podem fer un petit balanç de la (...)

XV Edición Coctels&Net Madrid con Rosa Maria Del Blanco

#coctelsnet #WomensAge

XV Edición Coctels&Net Madrid con Rosa Maria Del Blanco

@rdelblanco

7 de maig de 2017

El próximo 25 de Mayo a las 19:30h. Dones en Xarxa organiza la XV edición de Coctels&Net bcn - mad con el soporte de Telefónica Open Future para promover el uso de las redes entre las mujeres y reforzar y promover la emprendedoria entre ellas. En Dones en Xarxa promovemos y trabajamos en red y C&N madrid es un evento co-organizado por mujeres comprometidas y que están en red. Las impulsoras del C&N madrid son :Imma Aguilar, Inma Ferragud, Rosa Matias, Reyes Montiel, Bárbara (...)

No és política per a dones

No és política per a dones

@taniaverge

4 de maig de 2017

Podem seguir considerant com veritablement democràtiques les institucions i organitzacions amb un funcionament quotidià que discrimina les dones? Per què les administracions públiques i les empreses han de tenir plans per garantir la igualtat efectiva de dones i homes i, en canvi, no hi estan obligats per llei ni els parlaments ni els partits polítics?. Ser dona amb criatures petites o ser mare mentre s’ocupa un càrrec polític desencadena inevitablement un conflicte de rol. Com que el temps és (...)

 Entrevista a Katerina Zalamova, fundadora i CEO de Crea Idea Lab

Entrevista a Katerina Zalamova, fundadora i CEO de Crea Idea Lab

Crea Idea Lab es una start-up que fomenta l’emprenedoria

27 de abril de 2017

¿Què és Crea Idea Lab? Crea Idea Lab es un taller de idees.El presentem com a tal perquè en ell tractem les idees tangiblement, amb un procés artesanal de creació. I com funciona? Comencem detectant les necessitats del client, a partir d’un brainstorming conjunt. Per a nosaltres la solució arriba quan tenim clares les seves necessitats. És com el mètode científic: si tens ben definida la pregunta, la solució ja està confirmada d’alguna manera dins d’elles. Això és el que ens diferencia de molts (...)

Reimagina't: joves per una publicitat no sexista

Reimagina’t: joves per una publicitat no sexista

El passat 25 d’abril es va celebrar l’acte d’entrega de premis organitzat per l’Observatori de les dones en el mitjans audiovisuals

26 de abril de 2017

Ahir, dia 25 d’abril, es va celebrar l’acte de cloenda del concurs (RE)Imagina’t, una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans audiovisuals per a promocionar l’ús no sexista de l’audiovisual entre els joves. Els resultats foren vuit peces audiovisuals realitzades per adolescents d’entre 14 i 18 anys (algunes amb l’ajuda d’estudiants de 2n de Comunicació Audiovisual de la Blanquerna) que trenquen estereotips de gènere i lluiten per construir nous models de masculinitat i feminitat no (...)

Les dones i l'escletxa salarial

Les dones i l’escletxa salarial

Una reflexió audiovisual enmarcada al projecte Igualtat a fons

21 de abril de 2017

Igualtat a fons és una sèrie de vídeos d’opinió que aborden temàtiques relacionades amb la igualtat de gènere. El primer vídeo analitza en profunditat l’escletxa salarial.

La xarxa, a la mesura de les dones

La xarxa, a la mesura de les dones

@mferres

11 de abril de 2017

Ara fa uns anys, en una taula rodona a València amb Laura Borràs, Laia Climent i Anna Clua vaig fer l’exercici d’imaginar quin podria ser en el món analògic l’espai equivalent a les relacions que s’estableixen a la xarxa, i el vaig definir així: “Som a Twitter com aquell que s’asseu en un banc de la plaça”. No hi podem ser mirant-nos-ho d’amagat des de la finestra, com fa tanta gent que només es dedica a espiar què fan els altres a Internet, darrere noms ficticis; tampoc des del balcó, amb una posició de (...)

Dona i TIC: experiències empresarials emergents

Dona i TIC: experiències empresarials emergents

Conferència del 29 de Març al Parlament de Catalunya

3 de abril de 2017

El passat dijous 29 de Març es va celebrar al Parlament de Catalunya l’acte "Dones i TIC: experiències empresarials emergents". Carme Forcadell va presentar l’acte assenyalant les TIC com a sector estratègic, pel seu caràcter dinàmic, per les seves perspectives de futur i per la seva capacitat de trencar barreres. Es tracta d’un sector que no arrossega dinàmiques del passat, un exemple d’això és que avui dia el 60% de les empreses TIC no tenen assalariats. Tot i això, presenta un greu problema: (...)

Crònica Coctels&Net Madrid Març 2017 Especial Emprenedores

"Les xarxes socials són eines fonamentals per promoure una igualtat de gènere real i efectiva"

Crònica Coctels&Net Madrid Març 2017 Especial Emprenedores

Amb Ana Aldea, Gema García Gàlvez i Pilar Conesa

24 de març de 2017

Tres dones procedents de diversos àmbits expliquen la importància de participar activament a les xarxes socials per a potenciar el paper de la dona en la societat Ahir dijous 23 de Març vam celebrar a Madrid una nova edició de còctels & Net a l’Open Future de Telefónica. Un esdeveniment, que ha comptat amb la participació de tres dones procedents de diversos àmbits que han proporcionat una àmplia perspectiva sobre la situació actual de l’impacte de les dones a les xarxes socials i algunes (...)

Contractes de precàries per temps indefinit

Contractes de precàries per temps indefinit

Consuelo Chacartegui. Professora titular de Dret del Treball i la Seguretat Social. Universitat Pompeu Fabra

23 de març de 2017

El 22 de març farà deu anys de la promulgació de la Llei Orgànica 3/2007 i encara no és possible parlar de igualtat efectiva. Malauradament, trigarem molt de temps en poder parlar d’aquesta qüestió com una realitat. Hi ha qui parla de més d’un segle per aconseguir-la, hi ha qui no posa data. Una dècada és ja un temps considerable a la vida d’una norma, però en matèria d’igualtat és només un petit punt a l’horitzó de l’esperança. Aquesta llei va suposar una fita important al 2007, però encara queden moltes (...)

Escriptures terrapèutiques, i dic “terra” perquè fan tocar de peus a terra

Escriptures terrapèutiques, i dic “terra” perquè fan tocar de peus a terra

16 de març de 2017

Ara sí, porto tot el gener buscant el moment de tornar a re-emprendre el bloc, guardant articles i idees per enllaçar. I definitivament m’ha calgut encendre l’ordinador i posar-me a picar, tal com raja, el primer article de l’any. És dissabte al matí, a aquesta hora normalment dormo, però m’he despertat abans que sonés el despertador i això amigues meves, com bé sabeu, no sol passar… així que ara tinc una estona per endavant per redactar. He esmorzat, he cuinat unes verduretes, i m’he assegut al sofà, (...)

Educant en la reivindicació: "De camí a casa volem ser lliures, no valentes"

Educant en la reivindicació: "De camí a casa volem ser lliures, no valentes"

@Gemmaltell

14 de març de 2017

Un any més arriba el 8 de març ple de declaracions d’intencions i actes commemoratius. Bones paraules. Moltes vegades repetides pràcticament igual que els anys anteriors. He de reconèixer que s’ha anat incorporant al discurs oficial, el llenguatge políticament correcte i una pàtina feminista però correm el risc que aquesta circumstància porti a neutralitzar la crítica social vers les paraules i els discursos. Aquesta correcció en el discurs fa que sigui molt més difícil identificar les discrepàncies o (...)

Un 8 de Març divers i interseccional

Un 8 de Març divers i interseccional

Manifestació pel Dia de la Dona Treballadora

10 de març de 2017

El passat 8 de març els carrers del centre de Barcelona s’ompliren de persones en la manifestació pel Dia de la Dona Treballadora, una data que commemora un esdeveniment cruent en què moriren 146 dones a una fàbrica tèxtil i que ens recorda la necessitat de seguir lluitant pels nostres drets. "La revolució imparable de les dones" fou el lema que encapçalà una manifestació multitudinària i diversa. Des de Plaça Universitat fins Plaça Sant Jaume, passant per Via Layetana, es van fer sentir un ampli (...)

XIII Coctels&Net Especial Emprendedoras Madrid

XIII Coctels&Net Especial Emprendedoras Madrid

#coctelsnet #WomensAge

9 de març de 2017

El próximo 23 de Marzo Dones en Xarxa organiza la XIII edición de Coctels&Net con el soporte de Telefónica Open Future para promover el uso de las redes entre las mujeres emprendedoras y reforzar y promover la emprendedoria entre las mujeres. En Dones en Xarxa promovemos y trabajamos en red y C&N madrid es un evento co-organizado por mujeres comprometidas y que están en red. Las impulsoras del C&N madrid son :Imma Aguilar, Inma Ferragud, Rosa Matias, Reyes Montiel, Bárbara Yuste (...)

Dones visibles, viatgem a la lluna

Dones visibles, viatgem a la lluna

@lourdesmunoz

8 de març de 2017

’Figures ocultes’, és una pel·lícula d’actualitat que explica la història de tres dones afroamericanes que aconsegueixen fer-se un forat en la NASA tot i la discriminació que pateixen de gènere i raça. Mary Winston Jackson va ser la primera dona enginyera afroamericana en convertir-se en enginyera aeroespacial dels EUA, però va haver d’aconseguir la sentència d’un jutge per poder assistir a classes d’enginyeria. Dorothy Vaughan, va ser la primera dona afroamericana a convertir-se en supervisora ​​a la (...)

Les ultradretes, una amenaça per a la perspectiva de gènere

Les ultradretes, una amenaça per a la perspectiva de gènere

@MAngelsViladot

6 de març de 2017

Aquest any 2017 hi haurà tres eleccions d’allò més importants a tres països europeus d’arrelada tradició democràtica: França, Holanda i Alemanya. La globalització, les guerres i la crisis econòmica a escala mundial són, malauradament, elements disruptius de primera magnitud. Riuades de refugiats arriben a les fronteres europees de determinats països i això ha incrementat la incertesa a la qual estan sotmeses les capes mitjanes i les més desfavorides. Aquest conglomerat de circumstàncies és el caldo (...)

Women4Tech 2017

Women4Tech 2017

El Mobile World Congress celebra un esdeveniment exclusiu sobre dones i tecnologia

6 de març de 2017

Aquest és el primer any que un esdeveniment com el Mobile World Congressdedica un espai exclusiu per parlar, debatre i visibilitzar a les dones al sector tecnològic. L’anomenat Women4Tech neix de la necessitat de reivindicar tot el talent que el sector perd per la discriminació que pateixen en ell. Bob E. Shell, Group Chief Excecutive d’Accenture ho va explicar: la diversitat aporta innovació, i resulta especialment rellevant aconseguir la igualtat de gènere al sector per tal d’aprofitar totes les (...)

Més feble, més petita i menys intel•ligent

Més feble, més petita i menys intel•ligent

@arantxacalvera

3 de març de 2017

Ahir em vaig llevar escoltant a un senyor dir-me que he de cobrar menys que un home perquè sóc més feble, més petita i menys intel•ligent. Increïble però cert, i no ha estat un atac aïllat cap a la meva persona d’un ésser qualsevol, ignorant al mateix temps que menyspreable. No, tal afirmació l’ha deixat anar a Iratxe García i a totes les dones un Diputat Europeu en el debat sobre l’escletxa salarial. Precisament quan s’estava debatent perquè la directiva europea de 2006 no ha aconseguit tancar la (...)

Crònica XII Còctels & Nets amb Silvia Cobo

Crònica XII Còctels & Nets amb Silvia Cobo

Aquest febrer convidem a una periodista experta en xarxes socials

28 de febrer de 2017

Ahir al Còctels and Net que celebrem cada mes per teixir xarxes i compartir coneixements entre dones presents a Internet, Silvia Cobo va explicar la seva trajectòria com a periodista experta en xarxes socials. Va començar com a bloguer de forma autònoma, sota el pseudònim de "Lola cómo mola", escrivint sobre temes que li interessaven protegida per la llibertat que li donava una identitat anònima. Normalment, feia cròniques sobre esdeveniments, i tot i la seva rigorositat periodística, sempre (...)

El 26% menys

El 26% menys

@CarmePorta

24 de febrer de 2017

L’Observatori de Treball i Model productiu de la Generalitat acaba de presentar un estudi sobre la diferència salarial entre dones i homes al mercat laboral de Catalunya. La diferència no ens sobta però si que ens preocupa ens mostra que allò que moltes percebem, allò que molts altres estudis assenyalaven és una realitat punyent: les dones cobrem, de mitjana, el 26% menys de salari, tenint en compte que aquest percentatge puja molt, moltíssim, 42’6% en les franges salarials més baixes. El salari (...)

Presentació d'Origen (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris)

Presentació d’Origen (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris)

Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica

15 de febrer de 2017

Dimecres passat des de Dones en Xarxa vam assistir a la presentació del projecte Origen (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris) i de la seva publicació "Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica". Al llarg d’un any, l’observatori ha analitzat la forma amb què els informatius de televisions públiques i privades de Catalunya i la resta de l’Estat han abordat les notícies sobre violències masclistes (cal apuntar que només es comptabilitzen com a tals aquelles en què (...)

La revolució de les dones en la societat digital

La revolució de les dones en la societat digital

@mferres

14 de febrer de 2017

Aquests darrers anys s’ha percebut un creixement excepcional en la presència de les dones a les xarxes que no té aturador. Tenim veu, tenim opinió, i disposem d’instruments per fer-nos sentir. Proliferen arreu les campanyes que defensen aquesta reivindicació col•lectiva. La meva experiència personal en aquest sentit és ben recent. A les xarxes fa un temps que m’he proposat ajudar a la visibilitat de les dones que tenen coses a dir. Per la feina que faig, sovint conec dones que no s’atreveixen a (...)

Referèndum, república i moviment feminista

Referèndum, república i moviment feminista

@taniaverge

10 de febrer de 2017

El debat territorial que ha ocupat de manera destacada l’agenda política catalana dels darrers anys ha estat en bona mesura cec al gènere, tot i que presenta diferents implicacions per a les dones i per a la igualtat. Els partits i les institucions no han prestat atenció a tals implicacions i el moviment feminista tampoc s’ha mobilitzat suficientment per incorporar la perspectiva de gènere en aquest debat públic. Vagi dit per endavant que, com el conjunt de la ciutadania, les feministes i les (...)

En col.laboració amb: