Qui som

Dones en Xarxa neix l’any 2004 d’un grup de dones feministes i progressistes amb la finalitat de mostrar la veu de les dones a l’opinió pública catalana. Per fer-ho creem una web amb l’ànim de promoure una xarxa de dones i ser punt de trobada, espai de reflexió i altaveu d’iniciatives de les dones progressistes de Catalunya. Inicialment, la web s’allotja dins Mujeres en Red, un dels portals feministes degans a Internet.

Al 2006, Dones en Xarxa es constitueix legalment com associació sense ànim de lucre i amplia el seu camp d’actuació. A més d’una xarxa per promoure i defensar els drets de les dones – ara amb el domini propi www.donesenxarxa.cat – comencem a impulsar accions d’intervenció social directa.

Totes les notícies sobre Dones en Xarxa

Catàleg d’activitats de Dones en Xarxa

Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes

El projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes s’inicia al 2007 amb l’objectiu de fomentar l’ús d’Internet com una eina de comunicació, de relació i de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania per superar l’exclusió digital per raó de gènere.

Actualment, el projecte s’està desenvolupant a 42 municipis de Catalunya. Cadascun d’ells compta amb un espai propi dins la web de Dones en Xarxa on es visibilitzen les activitats, projectes i iniciatives que fan referència i interessen a les dones locals.

Amés d’aquesta vessant virtual, Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes també ens apropa presencialment a les dones dels municipis mitjançant la realització de cursos de formació en l’ús de les diferents eines que ofereix Internet i de conferències i altres actes de sensibilització al territori.

Més informació sobre Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes

Femitic

Femitic és un concurs de vídeos i fotos realitzats per dones que s’inicia el 2009 amb l’objectiu de promoure la participació activa de les dones a Internet i la generació i visibilització de continguts digitals creats per dones.

L’edició de 2011 incorpora, amés del nou format de fotografia, una nova categoria referida a l’àmbit laboral, que acompanya a la pre-existent sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Més informació sobre Femitic

Visita la web de Femitic

La Carla et parla de sexe

La Carla et parla de sexe és un consultori online sobre sexualitat i relacions afectives adreçat a noies i nois que s’inicia l’any 2010. El seu objectiu és incrementar la informació sobre salut sexual i reproductiva entre les i els joves, i promoure la igualtat en les relacions afectives.

El projecte compta amb la seva pròpia plataforma, un blog al qual s’hi publiquen mensualment dos posts o entrades. Cada mes s’obre també un consultori, on qualsevol usuari o usuària de la pàgina pot formular les seves preguntes, que seran contestades per una sexòloga professional.

Més informació sobre La Carla et parla de sexe

Visita la web de La Carla et parla de sexe

Còctels & Blocs

Després de dos anys de bona acollida del Beers & Blogs per a Noies, Dones en Xarxa posa en marxa l’any 2011 el Còctels & Blocs, que pretén ser una cita de referència per a totes les dones que participen a Internet mitjançant blogs i/o xarxes socials.

Els Còctels & Blocs són una oportunitat per fer networking i per desvirtualitzar-se. Es celebren mensualment, en una data i un lloc predeterminat: el segon dijous de cada mes, entre les 19 i les 21 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona.

Més informació sobre els Còctels & Blocs

Dones Emprenedores en Xarxa

El projecte Dones Emprenedores en Xarxa s’inicia al 2011 i vol visibilitzar el talent, la creativitat i la innovació de les dones emprenedores i professionals de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol.

També pretén fomentar el networking i la creació de sinergies entre les dones emprenedores, les seves empreses o negocis, i les associacions que les representen, i contribuir a la utilització de les TICs com a mitjà per difondre les seves iniciatives.

Veure la secció Emprenedores de la web de Dones en Xarxa

Visita l’espai de Dones Emprenedores en Xarxa a Facebook

Per subscriure’t a la llista de distribució fes clic aquí

La pobresa impedeix a les nenes l’exercici ple del dret a l’educació

Les conseqüències de l’analfabetisme porta a l’augment pobresa, a l’exclusió, a tenir menys oportunitats en la vida ia un menor accés als serveis bàsics. L’educació i la capacitació de les dones és reconeguda com una de les estratègies per acabar amb les desigualtats i la discriminació. Les dones alfabetitzades promouen transformacions personals i socials. Incrementen…

Catàleg d’Activitats de Dones en Xarxa pel 2012

L’associació Dones en Xarxa presenta el seu catàleg d’activitats pel 2012. Entre les activitats ofertes s’inclouen xerrades i tallers adreçats a dones que volen aprendre a utilitzar les diferents eines que ofereix Internet. Qualsevol d’aquestes activitats pot ser sol·licitada per Ajuntaments, entitats, associacions, organismes o empreses. Les activitats estan incloses en el catàleg de la…

Qui som

logo_nom_nou_.jpgDones en Xarxa és una associació catalana sense ànim de lucre, d’àmbit estatal, que pretén fomentar l’ús d’Internet entre les dones per tal de reduir la fractura digital de gènere. Entre els seus principals projectes es troba Femitic, La Carla et parla de sexe, Còctels & Blocs, Dones Emprenedores en Xarxa i Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes.